Kunstige kinderboeken, deel 2

kinderboeken nieuw 5feb1603
Karel Appel
Het aanbod prentenboeken over beeldende kunst blijft maar groeien. Recent verscheen in de reeks van uitgeverij Leopold/Gemeentemuseum “Karel Appel” van Imme Dros en Harrie Geelen. Het verhaal op rijm vertelt hoe Karel zich verzette tegen de wens van zijn vader om de kapperszaak over te nemen en uiteindelijk erkenning kreeg voor zijn schilderswerk.

kinderboeken nieuw 5feb1601
De kat van Mondriaan van Coen Bouwstra. Nu van € 14,95 voor € 9,95. De ontwikkeling van realistisch schilderen naar het uiteindelijke abstracte lijnenspel wordt in dit boek duidelijk verbeeld.

kinderboeken nieuw 5feb1604

kinderboeken nieuw 5feb1605

kinderboeken nieuw 5feb1602
Jeroen Bosch
Thé Tjong Khing maakte “Bosch”, een verhaal zonder woorden over Jeroen die in een wereld vol wonderlijke wezens terecht komt. Mooie versmelting van de stijlen van Thé Tjong Khing en Bosch.
Het “Schetsboek van Jeroen Bosch” is een informatief boek voor kinderen vanaf 9 jaar, geschreven door Annemarie Bon met tekeningen van Marie José van der Linden.
En zelfs beginnende lezers kunnen kennismaken met Bosch in het spannende boek: Kik is op Mik. De illustraties in dit boek zijn geïnspireerd op het werk van Bosch. Het verhaal gaat over Kik die naar Mik wil maar daarvoor moet ze heel wat avonturen doorstaan. AVI E3.