2017: Nieuwe eigenaar

Vanaf 1 januari 2017 heeft Mevrouw Kern/Leidse Stripshop een nieuwe eigenaar. Na 25 jaar houdt Hans Edink er mee op en neemt Menno Barkema de zaak over.

hans-tekening menno-tekening

Hans heeft de winkel 25 jaar geleden, toen gevestigd aan de Aalmarkt overgenomen van Willem van Dijk. Hans heeft vele activiteiten ontwikkeld om de strip te promoten. Ondermeer het organiseren van de Leidse Stripdagen en het produceren van de eerste twee stripgeschenken. Ook gaf Hans een tiental albums uit zoals het eerste werk van Alex Turk, Marq van Broekhoven en Ben Nijssen en albums van Rob van Zanten en Frans van Lamsweerde. Speciale uitgaven als Toonder in Leiden en Spinkind behoren ook tot dit fonds.

Vele tientallen tekenaars bezochten de stripwinkel om albums te signeren. De Asterix nacht en het stripalbum Big Brother behoren tot de activiteiten waar landelijke belangstelling voor was.

Menno Barkema, de nieuwe eigenaar van de winkel, zal het karakter van de winkel voortzetten en door zijn grote kennis van het beeldverhaal een grote meerwaarde geven aan de winkel.