Nieuws

Nationale Voorleesdagen 2015.

Van 21 t/m 31 januari vinden de nationale voorleesdagen plaats. Ook bij Mevrouw kern vindt u heel veel mooie boeken om uit voor te lezen. Boer Boris gaat naar zee is prentenboek van het jaar. Er is een versie met vingerpopje, en een mini-uitgave met dvd. De mini-uitgave kost slechts € 5,-.

 

Mevrouw Kern is Kiala-punt.
Voor het ophalen of afgeven van pakketten kunt u tijdens onze openingstijden terecht.

Maandag: 12.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 9.00 – 18.00 uur
Woensdag: 9.00 – 18.00 uur
Donderdag: 9.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 9.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur

 

 

————————————————————————-

Anneke Kern-Esbach
1929-2014

Mevrouw Kern leende haar naam aan onze winkel..
Tot ons verdriet heeft Mevrouw Kern ons verlaten.

Hans, Anna en Menno.

——————————————————————————————————————

Openingstijden in november en december 2014
Koopavonden:
Vanaf 13 november is Mevrouw Kern elke donderdag tot 21.00 uur geopend. Ook op woensdag 3 december zijn we tot 21.00 uur open.

Koopzondagen:
Zondag 30 november, 21 december en 28 december zijn we open van 12.00 – 17.00 uur.

Gesloten:
Mevrouw Kern is gesloten op eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag.
Op vrijdag 5 december sluiten we om 17.00 uur.
Op woensdag 31 december sluiten we om 16.00 uur.

 

Vrijdag 3 oktober
Ook al is het Kinderboekenweek, in Leiden zal op 3 oktober niet veel gelezen worden. Ook Mevrouw Kern is dicht tijdens Leidens Ontzet. Zaterdag 4 oktober vanaf 9 uur zijn we er weer!

 

Woensdag 1 oktober 2014 start de zestigste Kinderboekenweek met als thema Feest. Tijdens de kinderboekenweek is het kopen van een kinderboek extra feestelijk: als je voor € 10,- aan kinderboeken koopt, krijg je het kinderboekenweekgeschenk en het Spoorspel gratis!

Workshop striptekenen met Alex Turk
Natuurlijk organiseert Mevrouw Kern ook een feestelijke activiteit. Alex Turk komt het nieuwe album van Timo signeren en geeft een workshop striptekenen.
Woensdagmiddag 8 oktober om 14.00 uur begint de workshop. Het duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna zal Alex signeren.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers enkele leuke tekenopdrachten om zo de basisvaardigheden van het striptekenen te leren.

AANMELDEN

Ben je 8 jaar of ouder en wil je meedoen met de workshop? Meld je dan van tevoren aan bij Mevrouw Kern: info@mevrouwkern.nl. Je kan natuurlijk ook even binnenlopen op de Breestraat.
Het kost 9 euro. Je krijgt dan de workshop én een gesigneerd exemplaar van Timo 4 – Hoog en droog.
De stripserie Timo wordt wekelijks gepubliceerd in Kidsweek, de krant voor kinderen.
http://www.timostrip.nl
https://www.kidsweek.nl

Jonathan van Engelenhoven signeert zijn debuut Strip gestript.

Jonathan is een beginnend striptekenaar die debuteert met Strip gestript. Hij speelt zelf de hoofdrol in deze humoristische maar toch ook zeer leerzame geschiedenis van het stripboek. Ook probeert hij antwoord te geven op de vraag in welk hokje het genre Strip in te passen is. Maar hij houdt helemaal niet van hokjes!

Afijn, hij kan het zelf vast beter uitleggen. En dat komt hij doen op zaterdag 27 september 2014 bij Mevrouw Kern. Van 14.00 tot 15.00 uur is hij aanwezig in de winkel om het album te signeren.

Jonathan volgt de opleiding Stripauteur in België en zijn werk was eerder te zien op de Kunststripbeurs in Utrecht en op het Leidse cultuurfestival Cultuur?Barbaar!

       

Tekening op etalageruit

Ook Mevrouw Kern is onderdeel van het grote, open atelier dat Leiden is tijdens het festival: The Big Draw. De stad bruist van de tekenactiviteiten.

Als specialist in boeken met plaatjes juichen we dit initiatief natuurlijk toe! Meer weten? kijk op www.thebigdrawleiden.nl

Mevrouw Kern doet weer mee met de Geluksroute. Zaterdag 20 september 2014.

John Schleipen maakt je gelukkig met een tekening.


John Schleipen aan het werk.

Nadat we bij de vorige signeersessie van John Schleipen zagen hoe gelukkig en blij mensen de winkel uitgingen met een gesigneerd boek, wisten we meteen wie we moesten vragen voor de Geluksroute.
Het boek Schuddebuiken is een verrassende kijk op de alledaagse werkelijkheid. In korte gags houdt John je een (lach)spiegel voor. Bij aankoop van het boek maakt John er gratis een tekening voor je in.
Zaterdag 20 september 2014 van 13.00 – 16.00 uur is John aanwezig.

 

John Schleipen verrast publiek met treffende tekeningen

Op een zonnige zondagmiddag zat John voor de deur van Mevrouw Kern te tekenen. Hij maakte een praatje met nieuwsgierige voorbijgangers en wist hen na een paar directe vragen en een scherpe blik, goed gelijkend af te beelden als nieuw personage in de Strip Up Comedy Club. En zo had John er aan het eind van de middag weer een hoop fans bij!

John Schleipen komt signeren

Op zondag 29 juni 2014 vanaf 13.00 uur signeert John Schleipen zijn nieuwe album Schuddebuiken. John is een Leidse striptekenaar die bekend is van de strip ‘Strip up Comedy Club’ die van 2005 tot 2012 in het blad Spits werd gepubliceerd. Jörgen Raymann speelt een belangrijke rol in de strip! De moeder van John vindt het een zeldzaam mooi stripboek. Stevie Wonder: “je moet het zien om te geloven”.

Koningsdag 2014

Zaterdag 26 april is Mevrouw Kern de hele dag open: van 9.00 tot 17.00 uur. Ook staan we met een stand op de curiosamarkt op de Breestraat. Veel leuke aanbiedingen en koopjes!

 

Floris Oudshoorn, tekenaar van Swamp Thing bij Mevrouw Kern.

 

Floris Oudshoorn signeert Swamp Thing!
Deel 6 is uit: Swamp Thing Doet gezellig mee. Het leukste Swamp Thing album tot nu toe! Maar dát zeiden ze bij de vorige ook.

Het nieuwe album zit vol oergezellige gangmakers zoals zombie-uitbraken, kaakslagen, kopstoten, schedelbreuken, zenuwaanvallen, drakendaters, vechtkippen, enge monsters en koekenpannen op hersenpannen. Een vrolijk album voor het hele gezin!

Op woensdag 9 april maakt Floris Oudshoorn er speciaal voor jou nog een vechtkip, kopstoot of monster bij.

Doe gezellig mee met Swamp Thing en kom naar de signeersessie op woensdag 9 april 2014 van 14.00 – 17.00 uur bij Mevrouw Kern!

Lienne komt Planeetjes signeren

Zaterdag 22 maart 2014 van 14.00 tot 16.00 uur is Lienne bij Mevrouw Kern om haar nieuwe Planeetjes album te signeren.
“Planeetjes omnibus” is het tweede deel van de serie Planeetjes. Een boek vol korte verhalen over het leven van de verschillende wezens en hun planeten. Over een avontuurlijke zoektocht naar licht, een nieuw spel, de harige planeet en de gekke ruimtebabies!
Ken je Donald Duck en Suske en Wiske al en wil je iets nieuws? Hoogste tijd om nu de Planeetjes te ontdekken!

Dorinde van Oort
Onlangs verscheen het boek Paulus de Boskabouter of Het dubbelleven van Jean Dulieu.
De dochter van de schepper van Paulus de Boskabouter schreef een veelzijdig portret
Over haar vader. Uit zijn uitgebreide dagboeken, brieven en vele andere bronnen reconstrueert Dorinde zijn eenzame jeugd, zijn aanvankelijke keuze voor de muziek en het ontstaan. Van zijn geesteskind Paulus in de Hongerwinter van 1944.

Het boek bevat vele illustraties.
Dorinde van Oort zal op zaterdag 8 december van 14.00 tot 15.00 uur signeren bij
Mevrouw Kern.
Paulus de Boskabouter of Het dubbelleven van Jean Dulieu is uitgegeven door Cossee en kost 29,95.

Kenjezelf Kit van Jeroen de Leijer

Op zaterdag 24 november komt Jeroen de Leijer naar Mevrouw Kern voor een lezing en het signeren van zijn Kenjezelf Kit.
Introspecticon voor beginners en gevorderden. De Kenjezelf Kit biedt u de mogelijkheid om middels zelfreflectie onbestemde momenten te duiden zonder daarbij het moment in te vullen. De Kenjezelf Kit bevat 48 kaarten en een fraai geillustreed boek. Jeroen werkte in het verleden mee aan het VPRO programma Radio Bergelijk en gaf strips uit van Eefje Wentelteefje.
De lezing zal starten om 14.00 uur (aanmelden via mail: info@mevrouwkern.nl) Vanaf 15.00 uur zal Jeroen de Kit signeren.

Tekenaars van “De Vries” signeren.

Op zaterdag 20 oktober signeren Patrick van Oppen en Sytse S. Algera de strip De Vries bij Mevrouw Kern.
Van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn inmiddels twee albums van de reeks De Vries verschenen. De strip loopt ook in het stripblad EPPO.
De Vries is onderzoeksjournalist. Zijn onbedwingbare nieuwsgierigheid brengt hem keer op keer in gevaar.

Jacqueline Zirkzee over “Toonder in Leiden” op daily channel t.v.
Bekijk het filmpje via onderstaande link.

Jacqueline Zirkzee en Ko Colijn over \”Toonder in Leiden\”

Woensdag 3 oktober is Mevrouw Kern de hele dag gesloten.

Kinderboekenweek 2012: Hallo wereld!

Van 3 tot en met 14 oktober 2012 is het weer Kinderboekenweek. Op woensdag 3 oktober is Mevrouw Kern gesloten maar vanaf donderdag 4 oktober kunt u weer bij ons terecht voor de mooiste boeken!
Bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken krijgt u het kinderboekenweekgeschenk cadeau.
Tosca Menten, bekend van Dummie de Mummie, schreef: Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37.
Met de gouden wikkel maakt u kans op een reischeque t.w.v. € 1000,-.


Luc Morjaeu signeert Lijdende Leiden

Om 13.00 uur stond er al een rij van 100 mensen.
Toen Luc arriveerde starte hij gelijk met signeren en heeft uiteindelijk 80 boekjes gesigneerd en hierbij een tekeningetje gemaakt.
De middag verliep voorspoedig en Luc vond het leuk om in Leiden te zijn.

 


Suske en Wiske: Het  lijdende Leiden. Luc Morjaeu komt signeren.

Ter ere van het verschijnen van dit Leidse Suske en Wiske verhaal komt Luc Morjaeu, de tekenaar van Suske en Wiske, op zaterdag 24 september  signeren bij Mevrouw Kern.
Wegens de verwachte grote belangstelling, gelden de volgende spelregels!
 
Luc zal alleen exemplaren van Lijden in Leiden signeren die gekocht zijn bij de signeersessie. Bij aankoop van het album krijgt u een volgnummer voor het signeren. 1 volgnummer per klant.
Zowel de uitgave van de 3 october vereniging als de reguliere editie zijn te verkrijgen, zolang de voorraad strekt. Er worden volgnummers verstrekt vanaf 13.00 uur ’s middags en Luc zal vanaf 13.30 uur signeren. Om het voor de tekenaar werkbaar te houden geldt er een maximum van 80 te signeren albums.
 
Suske en Wiske 314 speelt zich af in Leiden.
Onze helden worden naar Leiden gestuurd, waar ze in 1574 een wervelend avontuur beleven.
Leiden is op dat moment omringd door Spaanse troepen die onder leiding staan van opperbevelhebber Valdez.
Hij wil de stad uithongeren om deze tot overgave te dwingen. De miserabele toestand drijft de inwoners van Leiden tot wanhoop, maar dan daagt er hulp in de gedaante van Magdalena Moons.

Dit album verschijnt in drie uitvoeringen:
– Reguliere uitgave van Suske en Wiske deel 314 in de reeks. (5,95 euro)
– 3 october vereniging uitgave.
-Luxe uitgave. (49,95 euro).

 


Marten Toonder in Leiden.

Voor een nog te schrijven boek over de Leidse jaren van Marten Toonder, zijn we op zoek naar mensen die hem in die periode meegemaakt hebben.
Marten Toonder, de beroemde auteur van o.a. de Tom Poes en Bommel strips begon zijn werk als striptekenaar in Leiden. Hij woonde van 1935 tot 1940 in de Witte Rozenstraat en werkte bij de Rotogravure. Vervolgens verhuisde hij naar Amsterdam alwaar de eerste Tom Poes het licht zag. Terwijl Tom Poes en Bommel nog steeds herdrukt worden, is over Toonders eerste strip en zijn periode in Leiden weinig bekend.
Daar komt nu verandering in met een boekje dat in 2012 zal verschijnen.
Het boek gaat over het leven en werk van Toonder in Leiden. Ook gaan we in op het dagelijks leven in Leiden in die tijd. Hoe ging men in de straat en op het werk met elkaar om, waar ging men uit, waar deed men boodschappen: over dergelijke zaken horen we graag meer om een levendig tijdsbeeld te kunnen schetsen.
Dus heeft u herinneringen aan Toonder in Leiden, of misschien een interessante anekdote, neem dan contact op met de stripwinkel Mevrouw Kern. We zoeken verhalen uit eerste of tweede hand over Marten Toonder, de Witte Rozenstraat of de Rotogravure.
Het boek zal verschijnen in mei 2011 en wordt uitgegeven door de stichting Beeld voor Beeld.  Contact: info@mevrouwkern.nl , Stripwinkel Mevrouw Kern, Breestraat 141,
Leiden, telefoon 071-5121802

 

 


 

spinkind_inter

Kinderboekenweekfeest BplusC zondag 10 oktober.

Een heel groot feest op zondag 10 oktober in het Leidse Volkshuis. De makers van Spinkind zijn ook deze middag aanwezig om te signeren. Heb je al een boek, dan kun je dat meenemen. Voor wie het nog niet heeft is Spinkind ook ter plekke te koop. De illustrator van Spinkind, Célèste Geertsma, geeft deze middag ook workshops illustreren.  Ook zijn er andere workshops, speurtochten, een theatervoorstelling enz. Het hele programma kun je vinden op www.bplusc.nl.  Kaartjes voor het feest kun je daar ook bestellen.

Mevrouw Kern is op het feest aanwezig met een stand met strips.

LET OP: 10 oktober is de laatste datum waarop tegoedbonnen voor Spinkind ingeleverd kunnen worden.

Presentatie Spinkind 11 september

stofbur

 

Bij deze gelegenheid, die alleen op uitnodiging toegankelijk is, zal het eerste exemplaar van Spinkind overhandigd worden aan burgemeester Lenferink. Verder wordt de bijeenkomst opgeluisterd met een minimusical door leerlingen van BplusC.

Het boek is te koop:
Zondag 12 september in museum het Wevershuis (tijdens de Open Monumentendagen)
Vanaf 13 september bij diverse Leidse boekhandels en tijdschriftenzaken
Op zondag 10 oktober tijdens het Kinderboekenweekfeest van BplusC (auteur en illustrator signeren).

Historische jeugdroman SpinkindDe jeugdroman Spinkind, een project van de stichting Beeld voor Beeld (opgericht door de eigenaar van Mevrouw Kern), zal in september verschijnen.
Jacqueline Zirkzee schreef deze jeugdroman die gratis beschikbaar zal zijn voor kinderen in groep zes van de Leidse basisscholen.
 
krantenartikel

Op de foto uit het Leidsch Dagblad: schrijfster Jacqueline Zirkzee en initiatiefneemster Anna Wagemans.

Spinkind is een spannend verhaal dat zich afspeelt in Leiden in 1642, de bloeiperiode van de lakennijverheid. De jeugdroman heeft als bijlage een sporenkaart waarmee de kinderen door Leiden op zoek kunnen gaan naar straten, stegen en gebouwen die herinneren aan de lakennijverheid. Tevens bevat deze roman illustraties van Célèste Geertsma.

stofsporen02
stofsporen01

Wilt u meer weten over het project dan verwijzen wij naar de link in het menu rechts van deze pagina.

Asterix nacht 21 oktober

IMG_3834 IMG_3863 IMG_3912
IMG_3926 IMG_4017 IMG_4018
IMG_4021 IMG_4029 IMG_4051
IMG_4067 IMG_4068 IMG_4069

IMG_4073 IMG_4077 IMG_4095

 

Bekijk 50 jaar Asterix op Hart van Nederland!!!
Klik hier….

Woensdag 21 oktober nachtverkoop nieuwe Asterix

Op donderdag 22 oktober komt deel 34 van Asterix uit. Voor de ware liefhebber organiseert Mevrouw Kern een nacht-verkoop.  Die start op woensdag 21 oktober om 24.00 uur. De winkel is dan vanaf 23.00 uur open. Voor de eerste 50 kopende klanten van Het Gouden Boek van Asterix is er een flesje toverdrank, gebrouwen door druïde Opdamramix. We staan niet in voor de gevolgen van het drinken van deze drank! Het flesje is versierd met een speciaal vervaardigd etiket.
kill

Top