Spinkind, nieuwsbrief met activiteiten

Spinkind Nieuwsbrief.
Leiden, september 2010.
12 september …

dan ligt de historische jeugdroman Spinkind in de winkels. Een idee van enkele enthousiastelingen kon dankzij de steun van vele personen en organisaties werkelijkheid worden. En dankzij diverse subsidies werd het mogelijk om het boek gratis beschikbaar te stellen voor groep 6 van Leidse basisscholen.
Bij het maken van het boek stond ons een doel voor ogen: kinderen interesseren in de rijke geschiedenis van Leiden en ze uitdagen hun stad met andere ogen te gaan bekijken.
We hopen dat het boek  én de bijgevoegde sporenkaart veel leerkrachten en ouders zullen inspireren om met de kinderen de geschiedenis van Leiden in te duiken!

In deze nieuwsbrief alles over de activiteiten die rondom Spinkind georganiseerd worden.

11 september: Presentatie van Spinkind.
Zaterdag 11 september vieren we feest met alle mensen die betrokken waren bij de totstandkoming van het boek. Burgemeester Lenferink zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. 12 september: signeren en tentoonstelling in museum het Wevershuis.

Zondag 12 september van 13.00 tot 16.00 uur is de schrijfster aanwezig in het Wevershuis om te signeren. Het boek is aldaar verkrijgbaar.
Ook is er een uitgebreide demonstratie van het spinnen.
Bovendien zijn de originele tekeningen uit Spinkind te zien, tot en met 19 september.
Het Leids Wevershuis, Middelstegracht 143.

Zondag 10 oktober: Kinderboekenweekfeest BplusC.
Ook op het grote kinderboekenweekfeest in het Volkshuis kun je Célèste en Jacqueline ontmoeten. Je kunt je boek laten signeren en  Célèste geeft een workshop illustreren. Voor dit feest (waar nog veel meer te doen is) moet je wel een kaartje kopen. Op www.bplusc.nl vind je alle informatie.  Dit is tevens de laatste dag dat je je tegoedbon kunt inleveren! Van 13.00 tot 16.30 uur in Het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk.
16 oktober: Hoe werd Spinkind gemaakt? Bij Mevrouw Kern, strips en prentenboeken.
Zaterdagmiddag 16 oktober zijn Célèste en Jacqueline aanwezig bij Mevrouw Kern. Ze vertellen over het maken van Spinkind en je kunt je boek laten signeren. Mevrouw Kern, Breestraat 141.

Spinkind op internet.
Op www.mevrouwkern.nl is alles te vinden over Spinkind. We zijn heel benieuwd naar reacties, dus mail ons!
Medewerkers van het Regionaal Archief Leiden zijn druk bezig met het maken van twee weblessen die aansluiten bij het boek. Deze lessen zullen binnenkort te vinden zijn op www.archiefleiden.nl. Zelf een goed lesidee naar aanleiding van Spinkind? Mail het, dan zetten we het op de site.

De tegoedbon is geldig van 12 september t/m 10 oktober 2010.