Toonder in Leiden

Marten Toonder in Leiden.

Voor een nog te schrijven boek over de Leidse jaren van Marten Toonder, zijn we op zoek naar mensen die hem in die periode meegemaakt hebben.
Marten Toonder, de beroemde auteur van o.a. de Tom Poes en Bommel strips begon zijn werk als striptekenaar in Leiden. Hij woonde van 1935 tot 1940 in de Witte Rozenstraat en werkte bij de Rotogravure. Vervolgens verhuisde hij naar Amsterdam alwaar de eerste Tom Poes het licht zag. Terwijl Tom Poes en Bommel nog steeds herdrukt worden, is over Toonders eerste strip en zijn periode in Leiden weinig bekend.
Daar komt nu verandering in met een boekje dat in 2012 zal verschijnen.
Het boek gaat over het leven en werk van Toonder in Leiden. Ook gaan we in op het dagelijks leven in Leiden in die tijd. Hoe ging men in de straat en op het werk met elkaar om, waar ging men uit, waar deed men boodschappen: over dergelijke zaken horen we graag meer om een levendig tijdsbeeld te kunnen schetsen.
Dus heeft u herinneringen aan Toonder in Leiden, of misschien een interessante anekdote, neem dan contact op met de stripwinkel Mevrouw Kern. We zoeken verhalen uit eerste of tweede hand over Marten Toonder, de Witte Rozenstraat of de Rotogravure.
Het boek zal verschijnen in mei 2011 en wordt uitgegeven door de stichting Beeld voor Beeld.  Contact: info@mevrouwkern.nl , Stripwinkel Mevrouw Kern, Breestraat 141,
Leiden, telefoon 071-5121802