Asterix nacht 21 oktober 2015

Op 22 oktober gaat de nieuwe Asterix verschijnen genaamd: Papyrus van Caesar. Na een zeer succesvolle Asterix bij de Picten, komen dezelfde makers Didier Conrad en Jean Yves Ferri met een gloednieuw avontuur waarbij onze dappere helden niet op reis hoeven te gaan want dit verhaal speelt zich af in en rond het Gallische dorpje.

Het is haast traditie geworden dat Mevrouw Kern een speciale nacht organiseert rond het uitkomen van een nieuwe Asterix. In de voorafgaande keren was de belangstelling voor deze nacht groot en werd vaak opgepikt door de landelijke media. Bij Asterix en de Picten bracht ondermeer het NOS Journaal een item over deze nacht.

Dit keer zal de Asterix Nacht plaatsvinden op woensdag 21 oktober, aanvang 21.00 uur. Er staan twee lezingen gepland: Jaap Toorenaar, auteur van het boek “Asterix en de vrolijke wetenschap” zal een lezing verzorgen over de vrolijke kant van Asterix. Daarnaast komt Timo Epping, medewerker van het Rijksmuseum van Oudheden, een lezing houden over de tijd waarin de Asterixverhalen spelen. Ook zal er een quiz gehouden worden door Martin Mulder, waarin de kennis rond Asterix de hoofdrol zal spelen.

Om klokslag 24.00 uur zal Hans Edink, eigenaar van stripwinkel Mevrouw Kern het nieuwe album presenteren. Als bijzonderheid is er voor de mensen die om 24.00 uur aanwezig zijn een speciaal ex-libris en een eerste dag stempel.